Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2024

Hösten

Bild
Jag börjar känna mig bättre även om jag har ont i halsen och är lite snorig dock är det mannens tur att vara sjuk.  Tyra har klarat sig och mår bra, hennes energi skulle man ha just nu.  Tror att hösten är på väg oxå Löven börjar falla från träden, vinden blåser lite kallare vindar, man känner i luften att snart, väldigt snart kommer hösten.  Jag älskar hösten! Vi använder väldigt mycket ljus på hösten/vinten, vi har ljus lite varstans i lägenheten. Det är så mysigt. Tror att det blir ännu mysigare i nya lägenheten  Har redan köpt in ljung och placerat ut på altanen, kommer säkert köpa in fler.  I dag kommer jag tex laga till höstgryta, älskar att göra olika grytor och soppor till hösten. Såklart använder jag svamp oxå men inte i dag då Tyra inte gillar det. 

Sjuk... Covid

Bild
Detta var inte vad jag hade räknat med utan tog ett test för att jag var nyfiken. Det blev ett resultat som jag inte var beredd på.  Ett svagt positivt svar på att jag är sjuk i covid. Dock har jag "endast" förkylningssymtom, halsont, hosta och feber som går som en bergodalbana.  Så jag är hemma hela veckan tills jag är symtomfri och mår bra igen, jag hoppas ju kunna jobba på måndag igen men vi får se vad som sker.  Nu ska jag bara vila, vila och åter vila

Sjukstuga

Jaha..då har höstens första förkylning kommit till oss, både mannen och jag är drabbade.  Jag har mer feber som går upp och ner än han även om han oxå har feber. Peppar peppar så har Tyra klarat sig bra och kan fortsätta gå i skolan.  Blir inte så mycket uppdatering på någon av mina sociala medier just nu, fokus ligger på att bli frisk igen 

Höstens första förkylning

Bild
Den drabbade är jag! Tyra är lite snorig men jag känner mig helt slut, har ingen feber just nu men jag känner mig ändå febervarm då jag fryser som jag vet inte vad.  Hostar lite men halsen känns som ett rivjärn och det gör lite ont att svälja. Kommer försöka kurera mig till nästa arbetsdag men jag vet inte om jag lyckas.  Basilusker brukar vara envisa när dom har fått grepp om ens hälsa. Men jag kommer försöka iallafall!  I dag blir inte mycket gjort här hemma men jag har iallafall startat en maskin tvätt. Se om jag orkar dammsuga med, ska se över vad vi ska äta i dag med.  Hoppas att ingen mer blir sjuk! 

På't igen då

Bild
Är så trött på min kropp. Missförstå mig rätt, jag älskar mig för den jag är men jag är trött på alla jefla krämpor som smyger på en när man minst anar det.  Dock borde jag vara van att få denna jefla åkomma varje höst då jag har haft det väldigt mycket när jag var liten.  Jefla urinvägsinfektion! Har nyligen ätit en kur med antibiotika för just urinvägsinfektion men ja nä men då har jag fått det igen då!  Det svider, gör ont när jag går och magen svullnar upp som bara den. Hela kroppen påverkas, både fysiskt och psykiskt.  Blir att ringa vårdcentralen så fort jag kan om jag inte kan lösa vård på annat sätt.  Dessutom bråkar halsen och huvudet lr ja huvudvärk. Orkar inte vara sjuk nu men man väljer ju inte det själv tyvärr! Är man sjuk så är man.  Hälsan går före det mesta oavsett om man gillar det lr inte. I den branschen jag jobbar i kan man inte stå och vara förkyld (helst) bland kunderna lr liknande.  Jag hoppas just nu att jag kan få rätt hjälp nu så jag ka

Livets första skoldag

Bild
Denna lilla (stora) skrutta började F-klass i dag 🩷.  När blev hon så stor?!  Vår älskade Tyra bus, hon älskade skolan och är nyfiken på allt hon ska lära sig.  Första veckan ska dom ta det lugnt men nästa vecka börjar dom lära sig olika saker och har ämnen på schemat.  I dag var hon seg/trött efter både frita och skolan. Många intryck och upplevelser för henne i dag dessutom gick hon ju upp tidigt för att kunna vara på frita tidigt.  I morgon behöver hon inte gå upp så tidigt, hon får sova lite längre.  Hon är så duktig oavsett, vi ska börja med schema - ett morgonschema och ett kvällsschema så hon ser sina rutiner inför morgonen lr kvällen. 

Mysdagar med både sol och regn

Bild
Vi har haft bra dagar i Norrköping med både sol och regn. Umgåtts med dom vi har velat träffa, har haft en stressfri resa denna gång.  I går var vi på stan, sen lekte vi i folkparken med äldsta dottern och barnbarnen.  Vi hade det jätteroligt i "nya" parken, dom har byggt så det finns mer att göra där för barnen.  I dag gick vi en sväng på marknaden men som vanligt var det inte något att ha. Vi fastade i Olai parken där barnen lekte lite, spelade fotboll och fick dansa i regnet.  Nu ska vi snart äta go middag med Seija och Timo. Ta det lugt denna fredag, i morgon lördag är det middag hos morfar och maggan som gäller sen åker vi nog hem. 

Sommaren

Bild
Sommaren är inte över än men vill ändå diskutera vad som hänt denna sommaren för oss.  Juni:  Jag jobbade nästan hela månaden, firade midsommar med nära och kära. I slutet av månaden hade jag en vecka semester med familjen som spenderades i Norrköping.  Juli: Första veckan i denna månad var vi i Norrköping. Har haft en vecka semester till och då har vi flyttat till en bättre lägenhet. Vi har gjort dagsutflykter till tex barnens gård och the dinosaur world, Tyra älskade att besöka båda platserna. Mannen och Tyra har haft semester tillsammans medans jag har jobbat.  Vi firade vår bröllopsdag genom att gå ut och äta på glasbaren med Tyra. Det var så mysigt.  Augusti: Denna månad jobbar jag när mannen och Tyra har semester, dock har jag en minisemester med familjen och åker till Norrköping (nu). Denna månad börjar Tyra F-klass! dett tycker hon ska bli spännande så även jag. 

Myssöndag

Bild
Vad jag älskar vår lägenhet 😍. Det är så mysigt att bo här, vi kommer aldrig flytta härifrån.  I dag åkte vi på loppisrunda. Första stoppet blev ute på landet, en ny loppis för oss med massor av fina ting. Det var inte dyrt men inte för billigt heller, dom bjöd på kaffe, äpplen, kakor och en mjuk kaka.   Det var en jättemysig loppis, trevliga människor och vacker natur runt omkring. Vi kommer åka dit fler gånger.  Vi åkte till en annan loppis där jag fyndade en bra sommarjacka. Dock var jag tvungen att tvätta den men annars var den fin.  Nu har vi haft svärföräldrarna på fika, så nu blir det att ta det lugnt i soffan.  Ska jobba morgon/halva eftermiddagen i morgon, samma sak på tisdag och sen åker vi till Norrköping i några dagar. 

Tyras dag

Bild
Vi började dagen med att handla inför morgondagen och helgen.  I går bestämdes att Tyra skulle leka med en kompis i dag.  Vi släppte av henne hos hennes kompis, sen gick dom till campingen för att bada.  Hon är så glad och duktig vår lilla skrutta 🩷. Hon är så stolt att hon vågade gå där det är lite djupare än vad hon är vad vid.  Har bara tagit det lungt här hemma, ätit lite och ser på Beck innan skruttan kommer hem igen.  Vi misstänker att hon kommer somna gott i soffan i kväll efter denna dag. Hon kommer vara helt slut och så glad såklart. 

Sammanfattning av veckan...

Bild
Måndag: Mannen och Tyra har semester, jag jobbade (14-19:30) Tisdag: Ledig tillsammans med familjen, fixat i hemmet.  Onsdag: ledig, satt upp tavlor, städat lägenheten och tvättat.  Torsdag: Ledig, handla lite inför helgen.  Fredag: Jobb (10-19:30), mannen på galej med extra jobbet (17-?)  Lördag: Ledig, tvätta, dammsuga lägenheten från katthår.  Söndag: Ledig, ta det lugnt med familjen.  Tänk vilken tur vi har som har en granne som är så jefla bäst! Hon har plockat svamp och gett oss 10! liter så vi kan njuta av skogens guld, i två omgångar!  Vi har inte hunnit ut i skogen, lr hunnit och hunnit, vi har inte tagit oss tiden då vi har haft fullt upp med flytt, flyttstädningen osv.  Vi hade världens bästa Tyra som hjälpte oss att rensa svampen i går, vi satt på altanen tills vi gick in och gjorde oss svampmacka innan vi intog sängen.  Guuu vad gott det är! Skogens guld är så jefla gott oavsett hur man äter den.  Tänk att denna lilla envisna, omtänksamm

Njuter av allt

Bild
Tänk vad skönt det är med sommaren oavsett om det är för varmt lr för regnigt. Speciellt om man har en nya fin altan som vi har.  Planerar att köpa in mer blommor så det ser lite mer ombonat ut men man får ta det i sin egna takt.  Mannen har semester i två veckor till, jag började jobba i går och det gick bra.  Jobbar på fredag igen, sen på onsdagen åker vi iväg.  Hoppas på bra väder nu ett tag så man hinner njuta innan hösten kommer.  

Vardag igen

Bild
Då blev det vardag igen, iallafall för mig, mannen och Tyra har fortfarande semester.  Denna vecka jobbar jag än sålänge två dagar, har stängning. Får se om det blir mer tider då jag bara kan jobba två dagar nästa vecka.  På onsdag nästa vecka åker vi till Norrköping för att avsluta semestern ordentligt.  Kommer nog vara segt att jobba i dag men jag älskar ju mitt jobb oavsett hur tufft det är.  För även om det är skönt att vara hemma och fixa i ordning lägenheten så är det ändå skönt att vardagen kommer igång.  Rutinerna kommer igång här hemma och nu börjar skolplikten för Tyra bus. Tror hon fixar det galant! 

Dino äventyr

Bild
OMG! Så jefla intressant det var i går, vi drog med Tyra bus på ett riktigt äventyr.  Vi drog till " The dinosaurie world" utanför Kalmar. Alltså Wow, vilken utställning!  Förutom alla skelett, fossiler och bilder fick man uppleva dinosaurier som både lät och rörde sig.  I ett rum var dinosaurier i verklig storlek, OMG vad stora dom var! Det var så intressant för både stora och små.  Kan verkligen rekommendera denna otroligt, fantastiska utställning. Den fascinerar både stora som små.  Vi har fixat lite här hemma med, satt upp klockan, lite tavlor, lampan över bordet i vardagsrummet har kommit upp.  I dag har det varit lite städ på schemat, bara tagit det lungt efter vår tur till Växjö.  Vi valde även att äta mat på altanen, sen blev det för varmt att vara där så vi gick in och myste i soffan. 

Underbar dag

Bild
Vi packade in oss i bilen kl 08:00, åkte mot Karlskrona och Barnens gård.  Det finns stora lekparker, hoppborgar, linbana, rutschkanor och ett vattenland.  Tyra älskade att vara där, hon lekte lite och sen var hon nästan hela tiden vid bassängen, hon åkte rutschkana och busade i vattnet. Jag försökte få lite färg på benen men det behövdes inte att ligga ner och sola. Den tog ändå, blev ordentligt solbränd men det gör inte ont.  Såklart åt vi glass med men Tyras glass smälte så fort att hon inte hann äta upp den.  Sen åt vi god mat innan vi badade och lekte mer innan vi åkte hemåt igen.  På resan hem så somnade Tyra, hon sov hela vägen hem. Från oss till Barnens gård tar det ca en timme att köra.  Vi är så otroligt nöjda med dagen och detta var vårt första besök men absolut inte sista!